2% pentru Asociația Divers

2019 - PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2018, sa sprijiniti activitatea Asociației Divers, completati si transmiteti, pana la data de 15 martie 2019, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati: 

a) daca aveti doar venituri din salariiDESCĂRCAȚI DE AICI DECLARAȚIA 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2018, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2018, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCĂRCAȚI AICI DECLARAȚIA UNICĂ si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2018, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2018, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".

c) Puteti redirectiona 2% si prin completarea formularului online aici https://www.redirectioneaza.ro/asociatia-divers/doilasuta

Formularul se completeaza de mana sau electronic, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

 

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.