Conferinta de diseminare rezultatea Campania Educatie

Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă din Tîrgu Mureș, înființat în cadrul proiectul "Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă - Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă", proiect cofinanțat din Fondul Social European, în implementarea căruia Asociația Divers este partener alături de : Asociaţia Pakiv România (beneficiar), Asociaţia Amare Phrala şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A, Organizează în data de 21 iunie 2012 , orele 11.00 - 15,00, în sala de conferințe din incinta Hotelului Black Lord, Tîrgu Mureș, Str. Insulei Nr. 35, conferința intitulată "Educația copiilor de etnie romă din județul Mureș".

Conferința va oferi un cadru de discuții despre problemele educaționale cu care se confruntă copiii romi din județul Mureș în vederea formulării de recomandări de soluționare ale acestora. De asemenea se vor stabili măsurile pe care CISPER Centru Tîrgu Mureș le va lua în Campania de Educație "Acum ai o șansă în plus - Învață mai departe".


ACUM AI O ŞANSĂ ÎN PLUS, ÎNVAŢĂ MAI DEPARTE!

CENTRUL DE INCLUZIUNE SOCIALA PENTRU PERSOANELE DE ETNIE ROMA 
Centru – Tîrgu Mureș Organizează

CAMPANIA DE INFORMARE ȘI CONȘTIENTIZARE
”ACUM AI O ŞANSĂ ÎN PLUS, ÎNVAŢĂ MAI DEPARTE!”

Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă - Centru înființat în proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, proiect cofinantat din Fondul Social European, in implementarea  căruia Asociația Divers este partener alături de : Asociaţia Pakiv România (beneficiar), Asociaţia Amare Phrala, Asociaţia ADRU Pro Diversitate şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A,  desfășoară in perioada februarie – iunie  2012 o campanie de informare si constientizare cu privire la importanța educației, campanie denumită ACUM AI O ŞANSĂ ÎN PLUS, ÎNVAŢĂ MAI DEPARTE!

Scopul campaniei 

Informarea si constientizarea populatiei rome cu privire la importanța și beneficiile educației formale, respectiv îmbunătăţirea accesului la educaţie şcolară a copiilor de etnie romă.  

Obiectivele campaniei 

Conștientizarea importanței participării tuturor copiilor la procesul educațional începând cu grădinița și informarea persoanelor din comunităţile de romi marginalizate cu privire la accesul la educaţie şcolară.

Informarea părinților de etnie romă privind metodologia înscrierii copiilor în clasele pregătitoare și asistarea lor în procesul de însciere prin grupul de inițiativă creat din cadre didactice rome.

Informarea elevilor și părinților de etnie romă privind profilul și numărul locurilor rezervate pentru copii romi de la licee și cele de studii superioare.

Culegere de date despre situația școlarizării copiilor romi din județul Mureș.

Informarea factorilor care pot influența procesul educațional al romilor asupra condiţiilor de viaţă ale romilor, conştientizarea problemelor şi nevoilor lor specifice.

Promovarea serviciilor oferite de Centrele de Incluziune pentru Persoane de Etnie Romă.

Informaţii suplimentare:
Asociatia DiversCISPER Tîrgu Mureş
Telefon: 0265 311727

Cârdei Elena
Responsabil evenimente și conferințe cu scop de informare
E-mail: divers@divers.org.ro