CONFERINȚĂ

de închidere a Campaniei pe Ocupare

-       1 august 2013 –

 

                Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – Centru a organizat în data de 1 august 2013 cu ocazia finalizării Campaniei pe Ocupare, o Conferință cu scopul de a pune în discuție posibile soluții la problemele identificate în ceea ce privește accesul persoanelor de etnie romă pe piața muncii și corelația existentă între nivelul de educație și șansa de a dobândi statutul de angajat.

Conferința a început în jurul orei 9.00, în Sala de conferință din incinta Casei Bernády din Tg-Mureș, str. Horea, nr. 6, și face parte din activitatea 4.2: Organizarea și desfășurarea campaniilor de informare și conștientizare a persoanelor de etnie romă, privind necesitatea unui stil de viață sănătos, prevenirea părăsirii timpurii a școlii și beneficiile educației etc.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut d-nei Koreck Maria Magdalena, director CISPER Centru, care a prezentat pe scurt cele două Campanii pe Ocupare derulate în cadrul proiectului, punând accent pe cea din perioada aprilie – iulie 2013. Mai departe a prezentat rezultatele ultimei Campanii, subliniind faptul că este necesar „să se ajungă la un nivel de educație cât mai ridicat” pentru a putea avea șanse reale pe piața muncii.

Alături de noi a fost prezentă d-na Fărcaș Reghina, director executiv AJOFM Mureș, aceasta felicitând echipa de implementare. „Colaborarea noastră a fost foarte utilă pentru că într-adevăr am reușit să câștigăm încrederea unor persoane. Am făcut cunoscute modalitățile de accesare pe piața muncii. Fiecare dintre cei care caută un loc de muncă trebuie să fie în permanență activ”, a declarat aceasta. De asemenea, dânsa a reamintit sprijinul pe care instituția pe care o conduce o acordă tututor celor care se îndreaptă către ea. „Să se adreseze cu toată încrederea”, a ținut să adauge directorul executiv al AJOFM Mureș.

Prezenți la activitate au fost și reprezentanți ai ONG-urilor locale, mass mediei și desigur, beneficiari ai CISPER Centru care au împărtășit experiența acumulată în cadrul Centrului, au prezentat modul cum au aflat de serviciile CISPER Centru Tîrgu Mureș, cum au devenit beneficiari, absolvind inclusiv un curs de calificare, obținând la final un loc de muncă.

Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă din Tîrgu Mureș (CISPER Centru Tg-Mureș) a fost înființat în cadrul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă, proiect cofinanțat din Fondul Social European. Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România în parteneriat cu Asociația Divers, Asociaţia Amare Phrala, Agenția pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitatea București şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A.

 

           

Informații suplimentare pot fi obținute la:

Asociatia Divers

Koreck Maria Magdalena

Director CISPER Centru Tîrgu Mureş            

Mobil: 0722-318605          

Web: www.divers.org.ro

E-mail: office@divers.org.ro                    

 

 

 

Simionescu Monica

Responsabil științific

Telefon: 0729/147111

E-mail: asociatia.divers@gmail.com