Cultura roma pe scena Targului ONG "Impreuna pentru Comunitate

Targu ONG
Targu ONG
Targu ONG

Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – Centru, înființat în cadrul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” a organizat, în data de 11 mai 2013, începând cu orele 10.00, în cadrul ediției XI a Târgului Organizațiilor Nonguvernamentale “Împreună pentru Comunitate”, un eveniment cultural de promovare a culturii și dansurilor tradiționale rome.

      Scopul evenimentului cultural a fost acela de a pune în valoare frumusețea dansului și a costumului tradițional rom din județul Mureș și a oferi informații despre istoria, cultura și tradiția romilor la standul de informare al CISPER Centru Tîrgu Mureș .

      Printre obiectivele evenimentului s-au numărat și schimbarea imaginii minorității rome în viziunea majorității, creșterea gradului de cunoaștere a culturii rome de către populația majoritară prin materialele expuse la standul CISPER Centru Tîrgu Mureș din cadrul Târgului Organizațiilor Nonguvernamentale “Împreună pentru Comunitate”.

Pe scenă au evoluat excepționalii dansatori romi de la ansamblul ROMAFEST, cât și micii dansatori de la ansamblul de dansuri rome al centrului educațional din cadrul Fundației Curcubeu.  Prezentatorul evenimentului cultural a fost distinsul actor Moca Rudolf.

Voluntarii tineri romi din cadrul CISPER Centru Tîrgu Mureș au oferit informații la standul CISPER Centru Tîrgu Mureș și au înconjurat alături de alte 59 de ONGuri centrul civic al Tîrgu Mureșului în semn de aprecierea și solidaritate cu toți voluntarii mureșeni.

 Evenimentul a început la ora 10.00, în Pța Trandafirilor din Tîrgu Mureș. La evenimentul cultural organizat de CISPER Centru Tg-Mureș au participat 61 de persoane care au trecut și la standul de informare, însă numărul participanților la Târgul ONG ”Împreună pentru Comunitate a fost mult mai mare, organizatorii apreciind un număr de aproximativ 3000 de persoane dintre care în jurul scenei au fost în permanență aproximativ 200-300 de persoane.