Expoziția de fotografie Meșteșuguri Rome

Asociaţia Divers şi Asociația Pakiv România, prin Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă  CISPER Centru  Tîrgu Mureş a organiazat, în data de 19 septembrie 2011, Expoziția de fotografie și obiecte meșteșugărești “Transformări“.

Expoziția a fost organizată cu ocazia Zilei Meșteșugarului Rom și a avut ca scop informarea și conștientizarea populației majoritare asupra valorii pe care o reprezintă meșteșugul tradițional și familiarizarea acesteia cu o imagine corectă a meșteșugarului rom și a efortului depus în munca sa, apropierea populației majoritare de cultura și tradițiile rome și creșterea vizibilității meșteșugarilor romi.

Au fost expuse 27 de imagini reprezentative pentru meșteșugurile de împletitor de coșuri, aurar/potcovar și căldărar/fierar. Au fost prezentate și  câteva produse finite.

Vernisajul a fost deschis de către Directorul regional CISPER Centru Tîrgu Mureș, Kovari Roberta, Responsabilul activități culturale al CISPER făcând mai apoi o prezentare a fiecărui meșteșug în parte, a procesului de multe ori lung și meticulos prin care se ajunge de la materia primă la produsul final.

La expoziție au participat 57 de persoane. Evenimentul a fost mediatizat cu sprijinul presei mureșene.

Expoziția de fotografie Meșteșuguri Rome

Comunicat de presa Meșteșuguri Rome

Comunicat_de_presa_Ziua_Mestesugarului_Rom.pdf