Audiție participanți programul „Micul Ceteraș”

Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă - CISPER Centru Tîrgu Mureș a organizat în data de 6 august 2012, la sediul CISPER Centru Tîrgu Mureș, din strada Călărașilor Nr. 34 Ap.16 Et. 1, ora deschisă, repetiție cu public în cadrul programului de educație muzicală, (pregătire pentru proba de aptitudine muzicală la Liceul de Artă) pentru copii romi 7-12 ani "Micul Ceteraș", cu participarea instructorului-formator muzică Alex Moldovan, părinții copiilor participanți, mebri ai familiei, voluntari și echipa CISPER Centru Tg. Mureș.

Luni 06 iulie 2012 la sediul CISPER Centru Tîrgu Mureș, cei 6 copii de etnie romă care participă la programului "Micul Ceteraș" condus de Alex Moldovan au demonstrat în fața părinților și a publicului progresul făcut după o lună de program. Evenimentul a fost deschis de către responsabilul activități culturale al CISPER Centru Tg. Mureș în care mulțumea pentru interes părinților și participanților care au venit curioși să îi vadă pe mici violoniști după doar o lună. Îndrumătorul Alex Moldovan a vorbit despre partea de teorie muzicală care a parcurs-o cu copii vorbind părinților despre complexitatea părții de teorie și dificultățile pe care au trebuit depășite de către cursanți.

După acestea fiecare copil a demonstrat cum pot să țină vioara fără ajutorul mâinilor timp de câteva minute, apoi s-a trecut la demonstrarea poziției corecte de cântat, îndrumătorul a explicat participanților și părinților de ce este atât de importantă ținuta și poziția. Fiecare participant a trecut arcușul peste strunele viorii, uni dintre ei țineau pentru prima oara un instrument în fața publicului.

După ce au fost aplaudați copii îndrumătorul Alex Moldovan a oferit un minirecital pentru părinți și participanți. La final responsabilul activități culturale al CISPER Centru Tg. Mureș a mulțumit pentru participare și a extins invitația pentru lecția deschisă din luna Septembrie, după care a urmat o sesiune de fotografii. La activitate au participat copii, părinți, membri ai familiilor acestora, voluntari și membri CISPER, în total 21 persoane.