S-a lansat programul Micul Ceteras

Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă - CISPER Centru Tîrgu Mureș - Centru înființat în proiectul cofinanțat din Fondul Social European "Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă - Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă", în implementarea căruia Asociația Divers este partener alături de: Asociaţia Pakiv România (beneficiar), Asociaţia Amare Phrala, Asociaţia ADRU Pro Diversitate şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A, desfășoară în perioada 9.07.2012 - 15.12.2012 programul de educație muzicală, (pregătire pentru admitere la Liceul de Artă) pentru copii romi 7-12 ani denumit "Micul Ceteraș".

În data de 09.07.2012 se desfășoară prima activitate din cadrul acestui program.

Au fost prezenti la lansare cei 6 copii inscrisi in program impreuna cu parintii si membri ai familiei acestora.

Unii dintre copii, sub indrumarea lui Alex Moldovan, au simtit pentru prim adata atingerea viorii. Au tinut in mana vioara si au incercat sa treaca arcusul peste corzi. 

Astazi s-a stabilit programul dupa care copii se vor pregati impreuna cu Mentorul Alex Moldovan

Scopul programului:
Pregătirea copiilor romi cu aptitudini muzicale testate la selecția din Martie 2011 cu aplecare cu precădere către instrumentul vioară pentru admiterea acestora în sistemul de învățământ formal, Liceul de Artă din Tîrgu Mureș.

Obiectivele programului:
- Pregătirea copiilor romi cu aplecare spre instrumentul vioară pentru a face față exigențelor educației din cadrul Liceului de Artă, unde este în scădere dramatică numărul elevilor romi
- Creșterea încrederii în sine a copiilor romi.
- Diminuarea diferențelor de pregătire între copii romi și copii majoritari.
- Încurajarea educației formale vocaționale de artă în cadrul comunității rome.
- Creșterea gradului de cunoaștere a propriei culturi de către romi dar și de către populația majoritară. Promovarea serviciilor oferite de Centrul de Incluziune pentru Persoane de Etnie Romă CISPER Centru- Tîrgu Mureș.

Desfășurarea evenimentului:
- În cadrul întâlnirilor individuale copii vor face exerciții specifice sub îndrumarea mentorului muzical
- Pe lângă aceste întâlniri individuale o dată pe lună, în cadrul Unității Culturale al CISPER Centru Tg. Mureș acești tineri vor susține o "repetiție cu public unde vor prezenta cunoștințele acumulate la întâlnirile individuale.

Comunicta de presa Evenimente Unitate Culturala iunie 2012

Comunicat_de_presa_Unitate_Culturala_CISPER_Tirgu_Mures_-_iulie__2012.pdf