Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă - CISPER Centru Tîrgu Mureș - Centru înființat în proiectul cofinanțat din Fondul Social European "Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă - Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă", în implementarea căruia Asociația Divers este partener alături de: Asociaţia Pakiv România (beneficiar), Asociaţia Amare Phrala, Asociaţia ADRU Pro Diversitate şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A, organizează în data de 15 iunie 2012, în cadrul Unității Culturale un spectacol de teatru improvizație pe teme de multiculturalism.

Scopul programului

Organizarea unui moment artistic în limba rromani. Un grup de elevi va interpreta la prima vedere o scenetă de teatru în limba rromani.

Obiectivele programului 
- Promovarea cunoașterii limbii rromani
- Schimbarea imaginii minorității rome în viziunea majorității
- Creșterea gradului de cunoaștere a propriei culturi și istorii de către romi dar și de către populația majoritară.
- Creșterea stimei de sine a copiilor romi.
- Promovarea serviciilor oferite de Centrul de Incluziune pentru Persoane de Etnie Romă CISPER Centru- Tîrgu Mureș.

Cu ocazia Zilei Limbii Rromani un grup de elevi romi de la Școala Generală Sîngeorgiul de Mureș vor improviza sub îndrumarea actorului și regizorului rom Rudi Moca o scenetă de teatru. La finalul activității elevii vor primii premii simbolice.